Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Εκ των 'Εσω πρός τα Άνω

«Το σκοτείνιασμα του κόσμου ποτέ δεν θα σβήσει το φως του όντος»

Mάρτιν Xάϊντεγκερ

Ο σύγχρονος κόσμος , όπως εύστοχα διέγνωσε ο Ερνστ Γιούνγκερ , «...παραπαίει σαν μεθυσμένος Καραμαζώφ μες στο σκοτάδι της πλανητικής τεχνολογίας που είχε πρoφητέψει ο Νίτσε...». Το ανερμάτιστο κοπάδι των ψηφοφόρων ξεγελά την πείνα της ψυχής του χορταίνοντας τα στομάχια του με όσα του διαψιλεύει η υπεραγορά. Ένας ολόκληρος κύκλος πλησιάζει στο τέλος του και η αποκτηνωμένη μάζα των «δικαιούχων» ούτε που ψυχανεμίζεται το επερχόμενο φινάλε.






Η σωματική πλαδάρωση , η πνευματική απίσχνανση και η ψυχική ευτέλεια μολύνουν τις ανθρώπινες υπάρξεις. Η έσχατη κατάπτωση , η απόλυτη παρακμή είναι παρούσες και οι δαίμονες της διαστροφής χορεύουν πάνω στο κουφάρι του άλλοτε κραταιού δυτικού πολιτισμού. Πού η ελπίς , πού η σωτηρία , ποιό το φάρμακο ; Ας μην κρυβόμαστε φίλοι μου. Όλες οι συνταγές απέτυχαν, όλες οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες. Οι ιστορικές θρησκείες εκόμισαν το μήνυμά τους προ πολλών αιώνων και η μαρτυρία τους ξεθώριασε. Ο σύγχρονος κόσμος δεν θέλει υπερβατικούς θεούς να λατρέψει. Του αρκούν τα καθημερινά θαύματα της μηχανολογίας. Ο μέγας χρησμοδότης το κατάλαβε νωρίς.


Αλλοίμονο , ο Θεός πέθανε ! Οι πολιτικές ιδεολογίες μεσσιανικού τύπου απογυμνώθηκαν από την αμείλικτη ιστορική ειμαρμένη. Οι υπεσχημένοι τεχνητοί παράδεισοι, απεδείχθησαν φρικώδεις κολάσεις. Άρα ;

Ξεκάθαρα πράγματα : Ο κύκλος κλείνει , τα σαθρά θεμέλια θα γκρεμίσουν το οικοδόμημα και οι πάντες θα βουλιάξουν στην άβυσσο της απελπισίας. Οι πάντες ; Όχι δα. Βλέπετε ακόμα και κατά τη διάρκεια της μεγάλης σκοτεινής νυχτιάς, υπάρχουν κάποιοι που προνόησαν και έμειναν ΑΓΡΥΠΝΟΙ.

Αυτοί που πέρα από Φόβο και ελπίδα τόλμησαν να κοιτάξουν κατάματα την άβυσσο και να της χαμογελάσουν ειρωνικά. Αυτοί που έριξαν ένα ψυχρό βλέμμα στη ζωή και στον θάνατο, υπερβαίνοντας το παρόν, καλπάζοντας σαν αγέρωχοι καβαλάρηδες. Αυτοί που «εξακόντισαν την πρόκλησή τους στ' αστέρια και τέντωσαν ευήκοον ους στη φωνή του Μεγάλου Ζαρατούστρα για να προετοιμάσουν με σταθερή πίστη τον ερχομό...» του ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΔΡΑ.

Ποίου ; Μα φυσικά του Επερχόμενου Άνδρα, του Αιώνιου Πρόμαχου , αυτού που θα διαδεχθεί τον ενσαρκωθέντα Ηλιακό Λόγο , τον Πρώτο Οδηγό.

Δεν υπάρχει λόγος να παρατείνουμε την αγωνία των περίεργων.

Σ' αυτό το σκηνικό του επερχόμενου κατακλυσμού μόνον ο Εθνικοσοσιαλισμός δυνήθηκε και δύναται να αρθρώσει Λόγο. Γιατί μόνον ο Εθνικοσοσιαλισμός κινήθηκε εντός των ορίων του υπερβατικού συστήματος και των συντεταγμένων της απαράμιλλης πνευματικής δύναμης που απορρέει εκ του Υπερ-Αιωνίου Ενός.


Μόνον ο Εθνικοσοσιαλισμός ζωγράφισε τον ομορφότερο πίνακα με την πληρέστερη προοπτική , μόνον ο Εθνικοσοσιαλισμός συνέθεσε την πιο γλυκεία μελωδία των αιώνων, το κατάλληλο ηχητικό υπόστρωμα ενός μεγαλειώδους δράματος , πρελούδιο , ιντερλούδιο και συνάμα φινάλε του συμπαντικού magnum opus. Τέλος, γιατί μόνον ο Εθνικοσοσιαλισμός προσπάθησε να αποκαταστήσει την Προπτωτική , Πρωτογενή , Πολική Παράδοση , παρεμβληθείς ως ειδική δύναμη που επανόρθωσε μερικώς την ισορροπία και επανέφερε την Ιερή Τάξη.

Μέχρις εδώ όλα είναι προφανή. Προσοχή όμως. Σε καιρούς προκεχωρημένης σήψης, ελλοχεύει παντού ο κίνδυνος της σύγχυσης και του αποπροσανατολισμού. Ποιο ήταν ανέκαθεν το μεγάλο όπλο του εχθρού ;

Μα φυσικά η διαβολή «Η συκοφαντία ήταν ανέκαθεν το όπλο των Γουέλφων» , προειδοποιεί ο μαρτυρικός μας βάρδος , ο Έζρα Πάουντ. Η συντονισμένη εκστρατεία του μεταπολεμικού φυράματος βρήκε πρόσφορο έδαφος και απέδωσε δυστυχώς δηλητηριώδεις καρπούς.

Ο Εθνικοσοσιαλισμός έτυχε μιας δυσφήμησης άνευ προηγουμένου και η μεγάλη πλειοψηφία των μαζών, μπουκωμένη από τα προπαγανδιστικά ψεύδη του δημοκρατικού συρφετού , μας απέδωσε σατανικές ιδιότητες , ξορκίζοντας έτσι τους δικούς της δαίμονες. Αλλά φυσικά το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Εν τέλει η γνώμη των μαζών θα πρέπει να μας είναι αδιάφορη , εφόσον ως ακραιφνείς ελιτιστές θα πρέπει να είμαστε σταθερά οχλολοίδωροι , το δε μίσος των εχθρών θα πρέπει να μας γεμίζει υπερηφάνεια και να μας περιποιεί τιμήν μεγίστην.


Το σοβαρό πρόβλημα έγκειται εις το ότι ακόμα και οι αυτοαποκαλούμενοι «δικοί μας» βαδίζουν στο σκοτάδι , χωρίς να βλέπουν την «τύφλα» τους. Για τούτο και οι γραμμές που ακολουθούν αποσκοπούν στην διάλυση ορισμένων ψευδαισθήσεων που αιχμαλωτίζουν ακόμα και υγιείς συν ειδήσεις και διαστρέφουν το αληθές νόημα του ακατάλυτου Εθνικοσοσιαλιστικού Λόγου.


ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ
Για να τελειώνουμε μια κι έξω. Όχι , κύριοι ! Απατάσθε όσοι ταυτίζετε τον Εθνικοσοσιαλισμό με μια στείρα ανθρωπολογική ιεράρχηση επί τη βάσει ενός δερματικού χρωματολογίου. Ο Εθνικοσοσιαλισμός δεν είναι ούτε ο μηχανιστικός επιστημονικός φυλετισμός , που εδράζεται στα δαρβινικά φληναφήματα ούτε ο πληβειακός ρατσισμός των συμπλεγματικών νοικοκυραίων.

Απατάσθε όσοι εκλαμβάνετε τον Εθνικοσοσιαλισμό ως ιδεολογικοποιημένη εξιδανίκευση του στρατοκρατικού ετατισμού. Ο Εθνικοσοσιαλισμός δεν απευθύνεται σε οπλολάγνους «άντρακλες» της κακιάς ώρας ούτε σε συγκεκαλυμμένους αρρενομανείς που ερεθίζονται με "ένστολες» φαντασιώσεις.

Απατάσθε όσοι συγχέετε τον Εθνικοσοσιαλισμό με τον ιστορικό ναζισμό και μόνο μ' αυτόν, αδυνατώντας να συλλάβετε την υπεριστορική του διάσταση και να βιώσετε τον εσωτερικό του χαρακτήρα.

Ο Εθνικοσοσιαλισμός δεν έχει καμιά σχέση με την ειδωλολατρική χιτλερολαγνεία ούτε με τη μίζερη και άβουλη νοσταλγία ενός θολού παρελθόντος.

Η ανελεύθερη προσωπολατρεία δεν προσιδιάζει σε Εθνικοσοσιαλιστές

«Ο Εθνικοσοσιαλισμός όχι μόνον δεν αναιρεί την ελευθερία του ανθρώπου, αλλά και την προϋποθέτει».

Και για να τελειώνουμε και μ' αυτό το θέμα, στο πονηρό ερώτημα των «άλλων» για το τι αντιπροσωπεύει για εμάς ο Αδόλφος Χίτλερ , η απάντηση είναι ξάστερη σαν τον ουρανό που ατενίζουμε και καθαρή σαν τις συνειδήσεις μας :





Για εμάς ο Φύρερ είναι η Ενσάρκωση του Ηλιακού Λόγου, ένας αληθής Πρόμαχος της Αλήθειας , εις εκ των Αβατάρ!


Μια σαρκωμένη μυστηριακή φλόγα, δημιούργημα μιας υπερκόσμιας αλχημικής ένωσης, που παρά τη φαινομενική της παγερότητα , είχε τη δυνατότητα να συναγωνίζεται σε λάμψεις χιλιάδες ήλιους. Ο Φύρερ υπήρξε κάτι πολύ περισσότερο από ιστορικό πρόσωπο, αφού η δράση του απεκάλυψε την υπεριστορική του ταυτότητα. Κατέστη Σύμβολο της Ιερής Μάχης , Ιεροφάντης ο ίδιος και Ιερουργός , Πρωτοπόρος και Οδηγός.


Απατάσθε τέλος όσοι αρκείσθε στην κοινωνικοπολιτική διάσταση του Εθνικοσοσιαλισμού, περιορίζοντάς τον στο ενθαδικό πλαίσιο.


Ο Εθνικοσοσιαλισμός δεν είναι διεκπεραιωτής κοινωνικοπολιτικών υποσχέσεων ούτε η εγγύηση της υλικής ευημερίας των ψοφοδεών μικροαστών. Το ιστορικό κεκτημένο της Γερμανίας του μεσοπολέμου απέδειξε βεβαίως την ικανότητα ενός οργανωμένου Εθνικοσοσιαλιστικού κράτους να επιλύει επιτυχώς τα κοινωνικά προβλήματα, αλλά αλλοίμονο αν θεωρήσουμε τον Εθνικοσοσιαλισμό υπό την έποψη ενός κοινωνικοπολιτικού συστήματος και μόνο.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ


Είναι η απόλυτη έκφραση του Άρρητου και η άρρητη έκφραση του Απολύτου. Εκείνη η σιωπηλή βροντή που γιγαντώνει τη βούληση, εκείνο το ανέσπερο εσωτερικό φως που καταυγάζει την ύπαρξη, εκείνη η θεοεπής μελωδία που αναζητά τον ουράνιο ρυθμό για να τραγουδήσει το Ον στην υπερκόσμια ολότητά του.

Είναι το αστείρευτον φρέαρ που αναβλύζει εις τους αιώνας.

Είναι η αριφραδής προφητεία που εμπνέει τους αρσενόθυμους ταξιδιώτες που βαδίζουν στις σκολιές ατραπούς της ύπαρξης.

Είναι η απτή έκφραση του Παραδοσιακού Πνεύματος που είναι Αθάνατο, γιατί είναι κατ' ουσίαν ανώτερο του θανάτου και της αλλαγής.

Είναι η ευγενέστερη απορροή της Αρχής, εκδήλωση της ίδιας της της ουσίας, ορατή αντανάκλαση της εσώτερης τάξης της.

Φίλοι και εχθροί , συμπαθούντες και περίεργοι χωνέψτε το μια και καλή :

Ο Eθνικοσοσιαλισμός είναι Αποκαλυπτικός Λόγος , είναι Εσωτερική Εμπειρία είναι Βίωμα. Μπορείτε να Συλλάβετε το βαρύ νόημα των ανωτέρω λέξεων ;


Μπορείτε να καταλάβετε ότι ο Εθνικοσοσιαλισμός είναι μία ατραπός , για την ακρίβεια Η ΑΤΡΑΠΟΣ που οδηγεί το Ον στην ψηλάφηση του Απόλυτου ;

Μπορείτε να ακούσετε το ηρωικό του σάλπισμα που καλεί τις ανω θρώσκουσες υπάρξεις να επανεύρουν τη χαμένη τους πληρότητα , αφού πρώτα σκοτώσουν τον κατώτερο εαυτό τους ;

Αν ναι , είσθε ευπρόσδεκτοι στο μεγάλο γιορτινό τραπέζι που έστρωσαν για σας οι ένδοξοι νεκροί , ήτοι οι όντως ζώντες , εκείνοι που θυσίασαν τη ζωή τους για να την κερδίσουν επ' άπειρον.

Αν όχι , κουρνιάστε φοβισμένα στις άχαρες φωλιές σας και χαθείτε στη λήθη των καιρών. Ο Εθνικοσοσιαλισμός δεν ζητάει την υποταγή κανενός. Σας καλεί να ζήσετε εν ελευθερία , να βιώσετε εν αρμονία και να αποβιώσετε εν ηρεμία.

­ΠΟΙΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Για εμάς το μέλλον είναι σίγουρα ρόδινο γιατί θα προκύψει από την κατακρήμνιση του ευτελούς παρόντος. Το αν θα ζούμε για να δούμε το πρώτο φως της χαραυγής που σιωπηλά θα δυναμώνει πάνω από τα σκοτεινά βουνά δεν έχει καμμία σημασία.

Σημασία σε κάθε περίπτωση έχει το ταξίδι και όχι το τέλος του. Στον Εθνικοσοσιαλιστή δεν ταιριάζει ούτε η μικροαστική μεμψιμοιρία ούτε η κούφια έπαρση των φελλών.

Ο Eθνικοσοσιαλιστής καλείται να ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ.

Πρώτον εναντίον τον κατώτερου εαυτού του , δεύτερον εναντίον των Σειρήνων που τον αποπροσανατολίζουν από τον στόχον του , τρίτον εναντίον των εχθρών τον. Ο αγών είναι διαρκής και σκληρός , αλλά το έπαθλο αξίζει κάθε θυσία.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που προέχει είναι να εμπλουτίσουμε την εσωτερική μας ποιότητα για να φτιάξουμε έναν Νέο Ανθρώπινο Τύπο.


Σύντροφοι μην παρασύρεσθε.

Όλοι οι αγώνες αρχίζουν εκ των ΕΣΩ!
-Αριστόνου Ευγενίδη-




«Εκεί που τραγουδά η νεκροκεφαλή , θα γυρίσουν οι στρατιώτες , οι σημαίες ξανά θα γυρίσουν Αλαμέϊν, Αλαμέϊν, θα ξαναγυρίσουμε , ΕΜΕΙΣ θα ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ»

Έζρα Πάουντ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου